Inscripció Casals estiu 2020

US FEM ARRIBAR INFORMACIO REFERENT AL CASAL ESTIU 2020 :

Benvolgudes famílies,

 Us comuniquem que davant de la incertesa de moltes famílies, allarguem les inscripcions del casal d’estiu fins el dijous 4 de juny. 

Actualment estem treballant per tal d’adaptar totes les activitats del casal dintre dels nou protocols rebuts del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Un cop ho tinguem tot tancat us informarem de totes les mesures que es portaran a terme.

 Tot i així, us podem avançar noves mesures que se seguiran davant de la normativa establerta:

 En les activitats d’educació en el lleure és important que tots els infants gaudeixin d’un lleure de qualitat i amb transmissió de valor. Aquest estiu, en especial, hi ha tres punts molt importants:

 Acompanyament emocional. Crear activitats que treballaran les emocions de tots els infants.

  • Recuperar la convivència presencial amb altres infants.
  • Aprenentatge en les noves rutines (higiene i protecció)

Com es treballarà?

 És important remarcar que la distància física no es convertirà mai en un distanciament social i emocional, sinó mirar-ho d’ una manera diferent i nova de relacionar-se amb la resta, ja no només en el casal d’estiu, sinó en la vida quotidiana.

 Els infants participants es dividiran en grups de fins a 10 participants setmanalment amb un dirigent (monitor). Entre tots vetllarem pel manteniment del 2 metres de distància. Els diferents grups no es barrejaran per fer activitats en conjunt.

 Els infants, ara més que mai, hauran de ser protagonistes de les activitats. La programació del casal ja estarà planificada, però els propis infants també podran aportar idees creatives com fer adaptacions en algunes activitats, i alhora, prendre consciència de les mesures organitzatives que facilitin la seguretat i l’autoprotecció.

 Es preveuen activitats i jocs que afavoreixen la separació de 2 metres. Es poden fer jocs tradicionals, dansa, esports individuals, teatre, manualitats, jocs d’aigua… tot tipus d’activitats!!

 Quines seran les mesures i hàbits de protecció:

 Control de temperatura a l’entrada del casal

  • Rentat de mans sistemàtics (recomanat a l’entrada del casal, i després de cada activitat)
  • Distanciament físic (mínim és de 2 metres)
  • Neteja d’estris i materials després del seu ús. Des de la Generalitat ens recomanen que cada alumne pugui portar un material basic per tal d’evitar que es comparteixi el mínim de material individual, per exemple, llapis, goma, maquineta, pinzell i tisores. Aquest punt encara està en ple estudi, us informarem tant bon punt estigui tancat.

 No és obligatòria la mascareta. En les situacions en que algun monitor/a hagi d’apropar-se a un infant (per curar una ferida, donar de menjar, o situació pedagògica que ho requereixi), es farà ús de la mascareta, tant l’infant com el monitor. És per aquest motiu que us demanarem que cada nen/a porti una mascareta a la seva bossa.

 Tothom és conscient de les dificultats del distanciament, per això caldrà posar esforç i imaginació perquè les activitats es puguin fer amb bons continguts i qualitat i siguin compatibles amb els requeriments sanitaris. La Direcció General de Joventut, a més a més, crearà una plataforma virtual per trobar i compartir materials fruit de l’adaptació de les activitats!

 Sempre es treballarà de manera coordinada entre el món del lleure i els recursos sanitaris per a crear espais segurs, de relació, diversió i aprenentatge.

 Restem a la vostra disposició per a qualsevol motiu.

 Moltes gràcies a tots/es.

Atentament,

Administració- Activities19 Just SL
(+34) 930129617
atencio@grupactivities.com

Aquesta entrada ha esta publicada en Comissió Extraescolars, Curs 2019-20202. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.